گزارش پیمایش تهران به شمال (سی سنگان)

گزارش پیمایش تهران به شمال (سی سنگان)

تاریخ برگزاری: ۱۱ الی ۱۵ خرداد ۱۴۰۲
سرپرست برنامه: آقای حمیدرضا شاهبنده
نفرات شرکت کننده: آقایان : فرشید رستمی ، مهدی شفیعی ، عماد کبیری ، مرگن محمدی ، حامد طاهرلو ، محمد احمدی ، بهزاد کریم خانی ، سید محمد علی ستوده کاظمی ، علی فهیمی نجم ،
بانوان : سپیده کماسی ، آزاده رضایی زاده ، مهرنوش سادات حسینی ، فریده بهروزی ، مرجان موجرلو ، سیما فخیمی
تنظیم و نوشتن گزارش: مرجان موجرلو

شرح گزارش برنامه

با نام هستی بخش زیبایی ها


معرفی اجمالی برخی از مناطق مسیر  :


دشت لار :


دشت لار منطقه ای طبیعی در کوه پایه قله دماوند است که از شمال به کوه های شهرستان نور مازندران ، از شرق و شمال شرق به کوه دماوند ، از جنوب شرق به ایرا، شهرستان دماوند و پلور مازندران ، از جنوب به افجه و امامه و لواسان بزرگ و از غرب به خاتون بارگاه و گرمابدر راه دارد.
در جنوب دشت لار قلل مهرچال ، آتشکده ، ریزان ، سیاه چال و ماز و در شمال شرقی کوه های خنسک و شادکوه قراردارند.
رود لار ، رود دیو آسیاب، رود سفیدآب، رود ورارود، رود الرم، چهل بره، آب امام پهنک، آب سیاه چال از جمله رودهای این دشت به شمار می روند که در این میان رود لار پس از سد لار در پلور به هراز می پیوندد. بخشی از آب سد لار از راه تونل آب برکلان به تهران فرستاده می شود.
عمده پوشش گیاهی این منطقه علف زار می باشد اما با توجه به وجود شقایق وحشی در این منطقه به پارک ملی لار ، دشت شقایق لار هم گفته می شود.
به صورت کلی گیاهان این منطقه از جمله نقاط قوت آن به شمار می آیند در این میان مهم ترین آنها گیاهان خوراکی و دارویی است که از نمونه های آن ها می توان به گون ، خرگوشک ، آویشن (اوشم) ، شنگ ، لواش ، سیرک(تلم) ، پیازک ، قارچ وحشی ، کاسنی ، گل پر(الرگ) ، شیرین بیان ، باریجه، چای کوهی، بارهنگ، و والک اشاره کرد.
در فصل بهار وجود زنبق وحشی بنفش و ارغوانی ، مرغک ، گل زرد و شقایق به دشت لار  جلوه ویژه ای می دهد.
زندگی عشایر از دیگر دیدنی های جذاب دشت لار و دشت پهنک است. عشایر دشت لار و پهنک از شهرهای ورامین و پیشوا در استان تهران هستند که در تابستان به این دو دشت ییلاقی کوچ می کنند.


منطقه کُجور :


کجور روستایی با طبیعتی زیبا از توابع نوشهر و چالوس است. منطقه کُجور یکی از مهم ترین ییلاق های استان مازندران با دسترسی خوب به کوه های البرز و جنگل های هیرکانی است. آب و هوای کجور خنک و ارتفاعات منطقه در زمستان برف گیر است .


الزامات و پیش نیاز های پیمایش تهران (فشم-گرمابدر) به شمال (سیسنگان) :


این یک برنامه طبیعت گردی حرفه ای با درجه سختی متوسط است که در آن افراد نیاز دارند چادر ، کیسه خواب و لوازم شب مانی را در کوله پشتی خود حمل کنند.
این برنامه برای افرادی که توانایی پیاده روی های طولانی حدود 20 کیلومتر در روز و حمل کوله پشتی سنگین ، عبور از رودخانه و صعود و فرود در مسیر های ناهموار طبیعت به صورت پاکوب و کف دره را داشته باشند، مناسب است.
ماه های اردیبهشت ، خرداد و اواخر شهریور تا آبان بهترین زمان برای برنامه است امّا باید شرایط پیش بینی نشده را  قبل از برنامه در نظر گرفت. درصورت بارش ، مسیر بسیار گل آلود و لغزنده می گردد و به دلیل گذر بخش بزرگی از این مسیر از میان رودخانه  ، حضور در دره می تواند خطر آفرین باشد.
در مسیر کجور به سی سنگان محل های متعدد مناسب کمپ با دسترسی خوب به چشمه و رودخانه وجود دارد. آبشار نوح ، آبشارهای سی سنگان و شیوا دره در منطقه دالان بهشت با جذابیّت فراوان دراین مسیر قرار دارند


برنامه اجرایی مورخ 11/03/1402 الی 15/03/1402:


اطلاعات پیش از برنامه (ارائه شده توسط سرپرست) :


روز شمار برنامه:



  • روز اول (پنجشنبه 11/03/1402):  حرکت از تهران به سمت فشم (روستای گرمابدر) – محیط بانی گرمابدر – گردنه خاتون بارگاه – تنگه یونزا – دشت لار – دره سفیدآب – آبشار سفیدآب (قو) – منطقه سرخک – گردنه قو (پاکبود) – دره پاکبود – دشت پاکبود (کمپ و شبمانی)

  • روز دوم (جمعه 12/03/1402):  حرکت از دشت پاکبود به سمت تنگه پلنگ واز – دشت سورین – دشت خرچر – دره کوشکک – آبشار یالرود – روستای یالرود – بلده (شبمانی در ویلا)

  • روز سوم ( شنبه 13/03/1402):  حرکت از بلده به سمت سفرکلا تنگه – گردنه قرق – روستای ورازان (حمام) – روستای شاه ناجر (کمپ و شبمانی)

  • روز چهارم (یکشنبه 14/03/1402):  حرکت از روستای ورازان به سمت ابتدای مسیر جنگلی کجور – معدن قدیمی زغال سنگ – تنگه نهرودبار – پیمایش مسیر جنگلی قلعه مور – آبشار سنگی – گله سنگ – شیوا دره (آب تنی) – ابتدای دره سی سنگان (کمپ و شبمانی)

  • روز پنجم (دوشنبه 15/03/1402) : پیمایش مسیر جنگلی سی سنگان – روستای دیزرکلا – انتهای جاده نخ شمال – جاده هراز – ساحل سی سنگال (شنا) – حرکت به سمت تهران


زمان و مکان شروع برنامه پیمایش تهران (فشم-گرمابدر) به شمال (سیسنگان)



  • پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲

  • ساعت حرکت : ۳ صبح

  • محل قرار : خیابان شریعتی ، ضلع جنوبی شرقی پل سیدخندان، قبل از ورودی اتوبان رسالت


گزارش برنامه :


روز اول مورخ  11/03/1402 ( تهران – دشت چهل چشمه ) :


برنامه راس ساعت 3:20 دقیقه روز پنج شنبه یازدهم خرداد ماه 1402از میعادگاه آلپی ها در سیدخندان با حضور به موقع همه اعضای گروه آغاز گردید. با میدل باس در نظر گرفته شده به سمت منطقه گرمابدر فشم حرکت کرده و در ساعت 4:40 به محیط بانی گرمابدر رسیدیم. در آنجا با انتقال اعضای گروه به دو خودروی نیسان برنامه ادامه یافت. در ساعت 5:45 به گردنه خاتون بارگاه با ارتفاع حدود 3100 متری با دمای هوا حدود 5 درجه سانتیگراد رسیدیم. با شروع پیمایش از این نقطه و پس از طی حدود 3 کیلومتر به تلخاب رسیدیم.  آب این رودخانه به دلیل وجود اکسید آهن تلخ است و نباید از آن نوشید. پس از حدود 3 کیلومتر دیگر به تنگه یونِزا رسیده و در طی این مسیر چند بار از عرض رودخانه عبور کردیم. در دشت یونزا عطر آویشن همه جا پیچیده بود و پس از عبور چند باره از رودخانه لار که به دلیل پر آب بودن رودخانه ناگزیر به تعویض کفش کوه با صندل شدیم ، در ساعت 7:15 به دشت لار با پوشش های گیاهی بسیار زیبا و گیاهان دارویی فراوان رسیده و با ادامه مسیر را از داخل دشت و پس از گذر از دشت سفید آب راس ساعت 9:45 به آبشار سفید آب (قو) رسیدیم که پس از صرف صبحانه و استراحت مختصری ساعت 10:45 حرکت خود را در مسیری مارپیچ که با شیبی ملایم به سمت منطقه سرخک می رسید، ادامه دادیم. کمبود خواب شب گذشته و حرکت در صبح خیلی زود ، وزن سنگین کوله ها و شیب نسبتا تند برخی از مناطق کم کم باعث خستگی و کاهش توان نفرات شده بود. حدود ساعت 12:00 به منطقه سرخک که عشایر نشین می باشد، رسیده  و در ادامه، راه به سمت گردنه پاکبود ختم می گردیدکه به دلیل شیب زیاد مسیر،حرکت با سرعت پایینی انجام می شد. نحوه دسترسی به این گردنه مسیری پاکوب از روی یال شمالی دره سرخک و منتهی به گردنه بود. در گردنه پاکبود، قله های دماوند ، دو خواهران و چپکرو قابل مشاهده بودند. چالش این مسیر، صعود تا حدود 500 متر و رسیدن به ارتفاع حدود 3350 متر و فرود به سمت دره بود. پس از گذر از دو برفچال پرچالش، مسیر سراشیبی به سمت دره پاکبود ادامه یافت. در همان ابتدا که به منطقه پاکبود رسیدیم اولین چیزی که جلب نظر کرد بقایای یک کاروان سرای سنگی با نمایی مانند معبد در زیرزمینِ شیب یک تپه بود. دهانه های سنگی و فروریخته این کاروانسرا شبیه سوراخ هایی بزرگ در شیب تپه خودنمایی می کرد. در فضای داخلی کاروان سرا ستون و طاق چشمه های سنگی قابل مشاهده بودند که در کنار یکدیگر فضای بزرگ کاروان سرا را تشکیل می دادند. نقل است این مکان یک کاروان سرای شاه عباسی در کنار سرچشمه رود پاکبود و در مسیر یکی از جاده های شاهی بوده که در زمان صفویه ، بلاد مازندران را به شهرری متصل می کرده است. پس از ورود به دره پاکبود در ساعت 14:30 برای صرف ناهار و استراحت در دشت پاکبود توقف یک ساعتی داشته و پس از حرکت و عبور چند باره از عرض رودخانه و گذر از آبشار کوچک تنگه واز پلنگ (پلنگ واز) ، حدود 17:00 به دشت سورین (چهل چشمه) رسیدیم. پیچ و تاب رودخانه در میان دشت همراه با چشم انداز کوه های اطراف و سبزه و گل هایی که بر حاشیه رودخانه و دامنه کوه ها پهن شده بود صحنه هایی بدیع و بسیار زیبا را نمایان کرده بود. گون زارهای بسیار زیبا در ساعت دامنه و شیب کوه ها بر زیبایی این منطقه افزوده بود. با توجه به وجود چشمه آب و سرویس بهداشتی صحرایی دردشت چهل چشمه کمپ کرده و شب را به آرامی در این دشت به صبح رساندیم.


تجربیات و توصیه های روز اول پیمایش:



  • به هنگام هوای گرم، در نزدیکی آبشارسفیدآب یا قو، زیر و کنار تخته سنگ ها مارهای افعی دیده شده است که بسیار خطرناک می باشد. پوشیدن گتر در این مناطق توصیه می شود.

  • در آب آبشارسفیدآب یا قو اکسید آهن وجود دارد که ممکن است باعث حساسیت یا سوزش چشم گردد.

  • مسیر دشت سفیدآب تا منطقه سرخک به صورت جاده ماشین رو می باشد.

  • زمان بندی روز اول برنامه :

  • زمان حرکت از تهران (پل سیدخندان) : ساعت 3:20 صبح

  • زمان پایان برنامه روز اول (دشت چهل چشمه) : ساعت 17:00


 شاخص های روز اول برنامه :



  • ارتفاع مبدا حرکت :  حدود 3170 متر

  • ارتفاع پایانی (روز اول) : حدود 2900 متر

  • ماکزیمم ارتفاع : 3500 متر

  • مینمم ارتفاع : 2750 متر

  • مدت زمان حرکت : حدود 10:20 ساعت

  • کل ارتفاع صعودی : حدود  1000 متر 

  • کل ارتفاع فرودی : حدود 1100 متر

  • کل مسافت پیمایش شده  : حدود 23 کیلومتر  


روز دوم مورخ  12/03/1402 (دشت چهل چشمه – شهر بلده) :


برنامه این روز پس از استراحتی خوب بعد از خستگی و چالش های روز گذشته و سپس صرف صبحانه در ساعت 9:30 به سمت روستای یالرود آغاز گردید. از مسیر پاکوب کنار رود پاکبود و پس از گذشت از دشت خرچر وارد تنگه کوهستانی که به دره کوشکک معروف است، شدیم. از این پس رودخانه با همین اسم نامیده می شود. همچنان با پیشروی در این تنگه کوهستانی و عبور از حاشیه رودخانه کوشکک ، وجود تخته سنگ هایی با رنگ های قهوه ای و قرمز باعث زیبایی دو چندان این مسیر می گردید. در ادامه پس از عبور از عرض رودخانه و طی مسافت کوتاهی ، از پلی چوبی گذر کرده و در ادامه مسیر، شیب به نسبت تند و کوتاهی را بالا رفتیم. با ادامه مسیر به سمت روستای یال رود به جاده خاکیِ پهنِ ماشین رویی که برخی از کوه نوردان گروه های دیگر از نیسان برای رفتن به روستای یالرود استفاده می کردند، رسیدیم. پس از طی مسیرخاکی پرپیچ و خمی به رود هَتَر رود ، باغات و مزارع پیرامون آن رسیدیم. منطقه سرسبز در حومه یالرود ، وَرزن نامیده می شود که چند ویلا نیز در آن جا قابل مشاهده بود. در ادامه از روستای وَرزن به سمت روستای یالرود حرکت کرده و در ساعت 14:45به مسجد جامع یالرود رسیدیم. در این مکان پس از گذشت تقریبا دو روز، آنتن دهی موبایل برقرار و ارتباط تلفنی امکان پذیر گردید. با مینی بوسی که از قبل هماهنگی های لازم از طرف باشگاه انجام شده بود به سمت بلده حرکت کرده و پس از گذر از روستاهای مرچ و کلیک ، با گذشت زمان حدود نیم ساعت به بلده رسیدیم و پس از صرف بستنی سنتی در این شهر به سمت ویلای مورد نظر حرکت کردیم تا ناهار و مقدمات ادامه سفر و استراحت شبانه را فراهم سازیم. در ویلا هم نوردان پس از گرفتن دوش و استراحت و صرف شام به خواب رفتند تا ساعت 4:00 صبح فردا از خواب برخاسته و چالشی جدید را شروع کنند. 


زمان بندی روز دوم  برنامه :



  • زمان حرکت روز دوم (دشت چهل چشمه) : ساعت 9:30

  • زمان پایان برنامه روز دوم (شهر بلده) : حدود ساعت 15:45


شاخص های روز دوم  برنامه :



  • ارتفاع مبدا حرکت روز دوم : حدود 2900  متر

  • کل ارتفاع صعودی : حدود  160 متر 

  • کل ارتفاع فرودی : حدود 750 متر

  • کل مسافت پیمایش شده  : حدود 15 کیلومتر

  • زمان کل برنامه روز دوم : حدود 6 ساعت


روز سوم مورخ  13/03/1402 ( شهر بلده – روستای شاه ناجر) :


پس از استراحت کافی که گروه روز قبل در ویلا داشتیم درساعت 5:30 صبح حرکت خود را از بلده آغاز کردیم. در ابتدا با حرکت از داخل دره و پس از عبور از یک سیل بند و گوسفند سرا به دوراهی رسیدیم که با انتخاب جهت شمال و پس از گرفتن ارتفاع کمی ، ساعت 7:30 به منطقه ای سرسبز و چشمه کوچکی رسیده که صبحانه را در آنجا صرف کرده و پس از آن در ادامه مسیر به دو دره رسیدیم. دره سمت راست را پیش گرفته و با گذر از یک گردنه از روی یک یال به سمت بالای گردنه حرکت را ادامه دادیم .پس از طی چند شیب به نسبت تند و حرکت های عرضی به ارتفاع حدود 3000 متری رسیدیم. در این منطقه چندین اسب وحشی در حال چرا بودند که پس از حرکت عرضی کوتاهی به منطقه سرسبز با طراوتی رسیدیم. از این نقطه به بعد با اندک اندک کم کردن ارتفاع و عبور از کنار دامداری سنتی که در مسیر بود در مسیری پاکوب قرار گرفتیم که به روستای وَرازان ختم می گردید. در روستای ورازان در کنار سوپرمارکت کوچک محلی، نوشیدنی و بستنی صرف کرده و با دو نیسان مسیری حدود دو کیلومتر را تا روستای شاه ناجر طی کردیم. در ساعت 14:30به امامزاده ابراهیم شاه ناجر که مکانی مناسب برای کمپ کردن بود ، رسیده و پس از صرف ناهار و استراحت، عصرگاه در محلی که گلاب گیری شاه ناجر نامیده می شد چای همراه با گلاب و دارچین نوشیدیم. توصیه می شود در محل گلاب گیری که در باغی از گیلاس و آلبالو با میزبانی میهمان دوست و مهربان دارد، لحظات خاطره انگیزی را با صرف چای و گلاب ماندگار کنند. شب را پس از صرف تنقلات ، شام و چای در محل مسقفی که در محوطه امامزاده بود را البته با وجود صدای سگ و شغال به صبح رسانیدیم.


زمان بندی برنامه روز سوم :



  • زمان حرکت روز سوم(شهر بلده) : ساعت 5:30 صبح

  • زمان پایان برنامه روز سوم (روستای شاه ناجر): ساعت 14:30


شاخص های برنامه روز سوم :



  • ارتفاع مبدا حرکت :  حدود 2200 متر

  • ارتفاع پایانی (روز اول) : حدود 1900 متر

  • ماکزیمم ارتفاع :  حدود3100 متر

  • مینمم ارتفاع : حدود 1900متر

  • مدت زمان حرکت : حدود 9 ساعت

  • کل ارتفاع صعودی : حدود  1000 متر 

  • کل ارتفاع فرودی : حدود 1300 متر

  • کل مسافت پیمایش شده  : حدود 16 کیلومتر 


 روز چهارم مورخ  14/03/1402 (روستای شاه ناجر – جنگل سی سنگان) :


ساعت 5:30 صبح برنامه با هماهنگی که با دو نیسان برای حرکت به سمت معدن زغال سنگ نهرودبار شده بود، آغاز گردید. در مسیر خود ابتدا به روستای صالحان و سپس به هَزارخال ، جورِن ، لِی گوش (که برخی از همنوردان در آنجا نان محلی برای صبحانه تهیه کردند) و در پایان به منطقه کُجور(گنجور) رسیدیم. از کجور تا ابتدای جاده خاکی معدن نهرودبار، حدود 8 کیلومتر جاده آسفالت خواهد بود. حمام خُل شِکور که رازی حیرت انگیز در آن جا نهفته است نیز در این منطقه قرار دارد. با گذر از روستایی به نام فیروزده و چند روستای دیگر به دوراهی رسیدیم که سمت راست آن به سمت کُدیر و سمت چپ آن به سمت نهرودبار ختم می گردید. در مسیر نهرودبار و پس از طی مسافتی، بازهم به دو راهی ای رسیدیم که سمت چپ به سمت روستاهای بین ، بَرکت و کهنه ده و سمت راست در ادامه مسیر به جاده نهرودبار که از این پس نیز جاده خاکی می شد، طی مسیر کرده و پس از ورود به مسیر جنگلی و طی حدود 7 کیلومتر به سه راهی رسیدیم. با انتخاب مسیر سمت راست که به معدن ذغال سنگ ختم می گردید، به این منطقه وارد شدیم و در نهایت در ساعت 6:30 صبح به معدن ذغال سنگ که دارای یک سرویس بهداشتی و یک اتاقک بود، رسیدیم. صبحانه را در آن مکان صرف کرده و ساعت 9:30 شروع به پیمایش در داخل جنگل کردیم که از آن پس کم کم رودخانه کُجور نیز نمایان گردید. ادامه مسیر شامل چند شیب و مارپیچ بود که پس از رسیدن به تنگه نهرود بار و ادامه مسیر پیمایش جنگلی مور قلعه به دو راهی دیگری رسیدیم. با انتخاب مسیر سمت چپ از شیب به نسبت تندی بالا رفته که پس از آن به آبشار سنگی( نوح) رسیده و کم کم وارد شیوا دره ی زیبا گردیدیم . در این مسیر چندین موتور سوار حرفه ای نیز مشاهده شدند که همان مسیر را با موتور طی می کردند. در ساعت 14:00 به شیوا دره که به حوضچه عروس معروف است، رسیدیم. در بالا دست این حوضچه، آبشار خزه ای زیبایی وجود دارد. حدود یک ساعت در این حوضچه آب تنی مختصری کرده و در ادامه پس از یک ساعت پیمایش در مسیر پاکوب ، در ساعت 16:00 به محلی که چشمه آبی درآن جا قرار داشت و پس از آن نیز با اندک فاصله ای قلعه ای در ابتدای دره ی سی سنگان بود، رسیدیم. در این محل پس از برپایی کمپ، ناهار را با مواد اولیه ای که از کجور تهیه شده بود (کباب چنجه)، آماده و به اتفاق اعضای تیم صرف شد. در ساعات میانی و پایانی شب آخر نیز افراد گروه با انجام بازی های مفرح ، جذابیت سفر را دوچندان نمودند.


تجربیات و توصیه های روز چهارم :



  • در محل کمپ پشه های فراوانی وجود داشت که توصیه می شود حتما Before/After Bite را به همراه داشته باشید.


زمان بندی برنامه روز چهارم :



  • زمان حرکت روز سوم(روستای شاه ناجر) : ساعت 5:30 صبح

  • زمان پایان برنامه روز سوم (روستای شاه ناجر): ساعت 16:00


شاخص های برنامه روز چهارم :



  • ارتفاع مبدا حرکت  :  حدود 2200 متر

  • ارتفاع پایانی (روز چهارم) : حدود 1900 متر

  • ماکزیمم ارتفاع :  حدود1000 متر

  • مینمم ارتفاع : حدود 300 متر

  • مدت زمان حرکت : حدود 10 ساعت

  • کل ارتفاع صعودی : حدود  100 متر 

  • کل ارتفاع فرودی : حدود 950 متر

  • کل مسافت پیمایش شده  : حدود 10 کیلومتر


 


روز پنجم مورخ  15/03/1402 (جنگل سی سنگان - تهران) :


پس از استراحتی طولانی ساعت 9:00 صبح، برنامه پیمایش روز آخر شروع گردید. پس از گذرهای متوالی از رودخانه کُجور ، چندین چشمه و آبشار زیبای کجور در ساعت 11:30 به جنگل های سی سنگان رسیدیم که پس از استراحت و صرف ناهار در ساعت 14:30 به سمت جاده آسفالت حرکت کرده و ساعت 15:30 از جنگل خارج شده و در جاده آویدر پس از گرفتن عکسی یادگاری، سوار میدل باسی که از طرف باشگاه هماهنگ گردیده بود، شده و به سمت تهران حرکت کردیم. در برگشت نیز دو تن از همراهان که گهگاهی باعث تاخیر در برنامه شده بودند ، افراد گروه را به هندوانه شیرین و قرمزی دعوت کردند. با توجه به یک طرفه شدن مسیر چالوس تهران، در برگشت با ترافیک جدّی روبرو نشدیم. در ساعت 20:30 این سفر بسیار زیبا و به یادماندنی در ترمینال غرب – میدان آزادی پایان یافت.


زمان بندی برنامه روز پنجم :



  • زمان حرکت روز پنجم : ساعت 9 صبح

  • زمان پایان برنامه روز پنجم (ترمینال غرب تهران): ساعت 20:30


شاخص های برنامه روز پنجم :



  • ارتفاع مبدا حرکت  :  حدود 2200 متر

  • ارتفاع پایانی (روز چهارم) : حدود 1900 متر

  • ماکزیمم ارتفاع :  حدود400 متر

  • مینمم ارتفاع : حدود 200 متر

  • مدت زمان حرکت : حدود 11:30 ساعت

  • کل ارتفاع صعودی : حدود  250 متر 

  • کل ارتفاع فرودی : حدود 950 متر

  • کل مسافت پیمایش شده  : حدود 4.5 کیلومتر 


تجربیات و توصیه های این  برنامه :


با توجه به پر چالش بودن برنامه و نیمه سنگین و نیمه حرفه ای بودن آن، ضروری است که قبل از شرکت در برنامه، افراد آمادگی روحی و جسمی متناسب را کسب کنند.

وسایل مورد نیاز برای پیمایش :
کوله پشتی ۴۵ لیتر به بالا
کفش کوهنوردی ساق دار
جوراب چند جفت
جوراب حوله ای دو جفت
کیسه خواب
شلوار کوهنوردی با درصدی کشسانی و نخی
زیر انداز شخصی
چراغ پیشانی با باطری اضافه
کفش ساق دار
گتر کوهنوردی
کاپیش بادگیر ضد آب ، ترجیحا گورتکس ( پانچو)
کتری و سرگاز پهن ، کپسول ۲۳۰ گرمی
پوشاک گرم برای شب مانی
لباس زیر اضافه
کلاه و دستکش
دستمال سر ۲ عدد
چادر کوهنوردی هر دو نفر
زیر انداز چادر
ظرف آب ۱.۵ لیتری
فلاکس ۷۵۰ سی سی
کیف لوازم بهداشتی شخصی
کرم ضد آفتاب
عینک آفتابی
کلاه لبه دار
باتوم کوهنوردی تلسکوپی یک جفت
حوله و صابون
لیوان
قرص تصفیه آب
کبریت یا فندک
تنقلات و خشکبار
میوه تازه در برنامه مصرف کنید
دمپایی سبک راحتی
پاور بانک
طناب انفرادی ۷ میل ، ۷ متر
پروتئین بار


زمان بندی کل برنامه :



  • زمان حرکت از تهران (پل سیدخندان) :  ساعت 3:30

  • زمان بازگشت به تهران(ترمینال غرب تهران) : حدود ساعت 20:15

  • مدت زمان کل برنامه : حدود پنج روز


خرداد ماه یک هزار و چهارصد و دو


مرجان موجرلو        Mamodjerloo@gmail.com


 


 

دیدگاه‌ها


جهت ثبت دیدگاه وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید.