گزارش پانزدهمین همایش سراسری صعود قلم

گزارش پانزدهمین همایش سراسری صعود قلم

تاریخ برگزاری: ۲ آبان ۱۳۹۹
منطقه مربوط: تهران- میدان دانشجو-درکه-جنگل کارا
ارتفاع قله (متر): 2820
نحوه دسترسی از شهر مبدأ تا مقصد: تهران
سرپرست برنامه: سیامک شایان پور
نفرات شرکت کننده: آقایان:سیامک شایان پور ، مهرداد خداپرست ، رامین عابدی ، یاشار رستمی
بانوان :شهرزاد رحمتی
فایل gps برنامه: دانلود فایل
تنظیم و نوشتن گزارش: شهرزاد رحمتی

شرح گزارش برنامه

در پانزدهمین همایش سراسری صعود قلم که به دلیل همه گیری بیماری کرونا به روشی غیر از سالهای گذشته که یک استان میزبان کوهنوردان و کوهنویسان سایر استانهای کشور برای صعود به یک قله بود ، امسال برای پرهیز از سفرهای غیر ضروری و با حفظ ملاحظات بهداشتی در هر استان صعودها بصورت مجزا برگزار شد. این برنامه در تهران با میزبانی باشگاه دماوند در دوم آبان 1399 با پیمایش چکاد چین کلاغ و به یاد مرتضی صالحی فر که از بنیان گزاران و مدیران صعود قلم بود که متاسفانه امسال بعلت سقوط در دره از بین ما رفت برگزار گردید. شرکت کنندگان این همایش به سرپرستی سیامک شایان پور، میزبان از تیم رسانه ای باشگاه دماوند، شهرزاد رحمتی از تیم رسانه ای باشگاه کوهنوردی و اسکی آلپ ، مهرداد خداپرست از تیم رسانه ای باشگاه کوه نوردی و سنگ نوردی اسپیلت، رامین عابدی و یاشار رستمی ار تیم رسانه سایت مرجع و اطلاع رسانی " قله".
ساعت حرکت 7صبح از میدان درکه به سمت دره کارا و ساعت 12:20 به قله چین کلاغ رسیدیم و درساعت 17:15 به میدان درکه بازگشتیم که در مجموع 18 کیلومتر پیمایش ثبت شد.
درباره صعود قلم :
کوهنویسی درحقیقت در سالهای گذشته در قالب وبلاگ نویسی کوهنوردانی که بدینوسیله گزارشات صعود و تصاویر و اسلایدهای پیمایش ها و صعودهای خود را ارائه وبا به اشتراک گذاری تجربیات خود با علاقمندان این رشته و پیشکسوتان ارتباط برقرار میکردند آغاز شد. این روش بشکلی خلاقانه در فرهنگ کوهنوردی در دهه 80 متولد شد که با ظهور شبکه های اجتماعی بنوعی وسیعتر شد؛ لذا صعود قلم نقطه عطف دوستی هاو ارتباطات رودررو ست که بصورت سراسری در کشور این فرصت را برای جامعه کوهنوردی و کوهنویس فراهم نموده تا رسالت خود را در گسترش فرهنگ و معرفت واخلاق این حوزه به انجام رساند و تا امروز این چراغ به همت کوهنویسان و کوهنوردان روشن مانده .
درباره دره کارا و قله چین کلاغ:
چین یا چینگ یک اصطلاع مشهدی است به معنای نوک و چین کلاغ به معنای نوک کلاغ است .در ابتدای دره زیبای درکه در سمت غرب، دره ای نسبتا وسیع و زیبا بنام دره کارا قرار دارد. این دره جنگلی زیبا به بستره ای از مناطق سنگی صخره ای با شیبی تند و همچنین یال های بلند که نهایتا به خط الراس زیبا و طولانی چین کلاغ منتهی مشود رخ نمایی میکند.
برای صعود خط الراس چین کلاغ از دو میسر سمت راست یال قله کارا و یا از طریق سمت چپ گذر از رودخانه و یال چین کلاغ با گذر از شیبهای تند به خط الراس شمالی و جنوبی به چین کلاغ برسید. بین مسیرصدای کبک ها ودیدن طوطی ها انواع پرندگان زیبا بسیار گوشنواز است که لذت سفر را مطبوع تر میکند . خط الراس چین کلاغ یکی از غربی ترین یالهای شمال به جنوب کوهستان توچال است که مشرف به دره های درکه و فرحزاد میباشد. این یال بطول 6950متر از پایین دست قله چین کلاغ شروع شده و تا زین اسبی اشتر ادامه دارد.اختلاف ارتفاعی قله چین کلاغ و قله پلنگچال که بلندترین نقطه یال میباشد به 700متر خواهد رسید.قله چین کلاغ 2820 مترارتفاع داردو فاقد پناهگاه و و یا جانپناه و چشمه و آب جاری میباشد.در کل مسیر فقط در ناحیه دره کارا و در انتهای یال نزدیک به قله پلنگچال میتوان وارد دره سمت راست یعنی دره درکه شد و مابقی درهای مسیر خط الراس دارای شیب های بسیار تند با ریز سنگ همراه خواهد بود که ورود به این دره ها برای کسانی که تجربه و قدرت بدنی کافی ندارند بسیار خطرناک است.

دیدگاه‌ها


جهت ثبت دیدگاه وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید.